18 januari 2022

Welke noten er zeker op jouw boodschappenlijstje moeten

2 min read
macadamia

Noten zijn heerlijk als tussendoortje, maar ook erg lekker om mee te koken of bakken. Er zijn veel verschillende soorten noten en deze hebben elk hun eigen specifieke kenmerken en goede eigenschappen. Hou jij van koken en bakken? Dan mogen deze noten zeker niet op jouw boodschappenlijstje ontbreken.

De macadamia noot

De macadamia is een heerlijke smaakvolle noot die we vaak terugzien in de luxe notenmixen. Niet alleen is deze noot erg lekker, ook is hij erg gezond. Helemaal niet gek dus dat we deze noot steeds vaker in supermarkten zien verschijnen. Macadamia noten kopen kun je ook bij de verse notenkraam op de markt of online doen. Je voegt ze toe aan je koekjes en chocoladerepen en maakt deze net wat lekkerder. De noten zijn in verhouding tot andere noten iets duurder en dat komt doordat het kweken en kraken van deze noot wat moeilijker is. De zachte, lichtzoete smaak past prima in lekkere chocoladekoekjes en zijn een verrijking voor brownies en diverse soorten taarten.

Amandelen

Amandelen zijn verkrijgbaar in twee soorten: de witte en de bruine variant. De witte variant is ontdaan van zijn bruine vliesje en daardoor wat zachter van smaak. Witte amandelen worden dan ook veel gebruikt bij bakproducten. Vaak wordt het amandelschaafsel als garnering of topping toegevoegd om taarten mee af te werken. Ook zien we de amandelen verwerkt in cakejes en koekjes. Maar ook als tussendoortje is deze noot erg lekker en gezond!

Noten

De hazelnoot

Een andere noot die zeker op je boodschappenlijstje thuis hoort, is de hazelnoot. Hazelnoten hebben een echte typische nootachtige smaak. Ze zijn dan ook erg geschikt om te verwerken in verschillende gerechten. Maar ook als snack uit het vuistje smaken ze verrukkelijk. Daarnaast zijn deze rijk aan vitaminen en mineralen.

Walnoten

Walnoten zijn ook onmisbaar in jouw keukenkastje. Deze noten zijn heerlijk vol van smaak en rijk aan onverzadigde vetten. Walnoten kunnen prima verwerkt worden in taarten, maar zijn ook erg lekker op een kaasplankje. Daarnaast worden walnoten ook gebruikt om de lekkerste notenbroden mee te bakken en kunnen ook andere maaltijdgerechten met deze noot verrijkt worden. Daarnaast is de walnoot ook erg smaakvol in je zuivel in de ochtend.

Noten kopen

Ben je op zoek naar heerlijke noten, dan kun je deze ook online kopen. Je koopt kwalitatieve noten voor scherpe prijzen en deze worden ook nog eens bij je thuis bezorgd. Zo kun je snel weer aan de slag in de keuken en de heerlijkste gerechten en baksels maken met jouw verse noten.