18 januari 2022

Welk soort speciaalbier ga jij proberen?

2 min read
Bierpakket

We houden hier wel van een biertje. Vaak drinken we gewoon bier van een bekend merk. Maar op zijn tijd kan speciaalbier ook heel lekker zijn! Er zijn veel verschillende soorten speciaalbier die je bijvoorbeeld kunt kopen bij Mr. Hop en soms weet je niet meer wat je nu weer moet proberen. Wij geven je in dit artikel daarom drie ideeën!

Saison bier

Mr. Hop

Saison bier is een soort speciaalbier dat afkomstig is uit Wallonië. In de winter werd dit door boeren gebrouwen en de arbeiders dronken dit in de oogstseizoenen. Daarom is er ook gekozen voor de naam Saison bier. In deze tijd kun je dit bier echter het gehele jaar door verkrijgen.

Het speciale aan Saison bier is de kruidige, hoppige smaak die tegelijkertijd ook fris is. Bij de meeste soorten van dit speciaalbier ligt het alcoholpercentage iets hoger dan bij gewoon bier. Tegenwoordig worden er vaak extra kruiden aan dit bier toegevoegd. Hierbij kun je denken aan kruiden als koriander of gember.

Bier

Weizenbier

Dit Duitse bier bestaat voor minimaal vijftig procent uit tarwemout. Daardoor is de schuimkraag van dit bier extra vol, zeker als je dit vergelijkt met de schuimkraag van andere speciaalbieren. Er wordt minder hop gebruikt in Weizenbier, waardoor de smaak van dit speciaalbier minder bitter is. Ook worden er geen kruiden aan dit bier toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat Weizenbier een lichtzurige en frisse smaak heeft.

Rookbier

Rookbier heeft een speciale rooksmaak en dit maakt dit bier ook zo uniek. De rooksmaak ontstaat doordat er bij het brouwen van dit speciaalbier gebruik wordt gemaakt van gerookte mout. Helaas is er nog maar weinig gerookte mout verkrijgbaar, waardoor rookbier ook steeds minder goed te verkrijgen is.