3 december 2021

Top 10 Italiaanse wijnen weten?

2 min read
Nebbiolo

De feestdagen staan weer voor de deur. Tijd om opzoek te gaan naar een heerlijke wijntje. Maar nu rest natuurlijk de vraag welke top 10 Italiaanse wijnen er uberhaupt zijn. Je wilt een lekkere wijntje nuttigen tijdens het diner. Dan is het wel ideaal om te weten welke het beste zou combineren bij jouw gerecht toch? Neem zelf ook maar eens een kijkje op de website van Nebbiolo. Hier heb je niet alleen een ruime keuze. Ook krijg jij de top 10 te zien welke het beste is en perfect smaakt.

Santadi Rocca Rubia

Top 10 Italiaanse wijnen

Dit is een rode wijn welke onwijs mooi in het glas rolt. Een stevige bite brengt het met zich mee en is zeer goed te combineren. Zo ook tijdens de feestdagen kan je dit perfect nuttigen. Een heerlijke hertenbiefstuk aan de zijde en jouw avond kan niet meer stuk! Ook wanneer jij graag een kaasplankje wilt serveren tijdens deze dagen kan je dit wijntje erbij zetten. Uiteraard zijn er nog meer wijnen te vinden op deze website! Hiervoor raad ik je aan om eens in het assortiment te kijken van Nebbiolo.

Spinetta Nero di Casanova

Ook de Spinetta Nero di Casanova is niet meer weg te denken in het assortiment. Een wat frissere wijndrank wat het met zich meebrengt is aangenaam. De wat zachtere afdronk is prettig en past bij veel gerechten. Zo is deze wijn erg goed te nuttigen bij rundvlees. Al moet ik zeggen dat je met een kaasplankje de smaak ook goed kunt combineren. De kosten voor deze wijnfles bedraagt nog geen 25 euro. Oftwel, erg goed te nuttigen en zal zeer goed smaken!

Wijn

Corte Alter Ripasso

De Corte Alter Ripasso mogen wij absoluut niet vergeten! Dit is een frisse gekruide wijntje welke ontzettend goed smaakt. De kosten voor deze wijn ligt doorgaans wat lager en daar kan je van profiteren. De basis van deze wijn is de Corvina Veronese druif. Een alcoholpercentage van 12% maar dat wil de smaak echt niet verpesten hoor.

Als je in het assortiment kijkt van Nebbiolo, dan vind je een ruime keuze. Ook qua de prijzen verschilt het enorm. Zo heb je hier een flesje wijn voor nog geen tien euro. Kortom, het ligt er maar net aan waar jouw wensen liggen en wat je graag wilt serveren. Op de bovenstaande website heb je niet alleen de top tien Italiaanse wijnen beschikbaar. Hieruit is het maken van een keuze een stuk sneller gemaakt! Dan heb ik het nog niet gehad over de snelheid waarin zij leveren.

Drank

Van een lichte variant tot aan de zwaardere exemplaar kan je hier vinden. Een ieder zijn smaak en een ieder zijn afdronk. Mocht jij graag meer te weten willen komen met wat je hier kan vinden? Dan raad ik je aan om het assortiment te bekijken. Uiteraard ben jij meer dan welkom om eens de winkel binnen te wandelen. Zij staan je graag te woord en denken goed met je mee om de beste wijn te kunnen serveren.