3 december 2021

Tips: de leukste ideeën voor het avondeten

2 min read
wat eten we vanavond

Als je niet alleen woont en wel verantwoordelijk bent voor het diner hoor je vast met enige regelmaat de vraag ‘wat eten we vanavond?’ Soms heb je daar al een antwoord op, maar het zal ook vaak genoeg gebeuren dat je het nog niet weet. En ook als je alleen woont kun je je afvragen ‘wat eten we vanavond?’ Natuurlijk kun je naar de supermarkt gaan en daar beslissen waar je trek in hebt. Maar er zijn nog veel meer opties!

wat eten we vanavond

Kies iets wat al in huis is

Heb je in de kelder nog een blik bonen staan wat tegen de datum aan begint te lopen? Maak daar eens iets mee. Zoek bijvoorbeeld op ‘recepten met’ en hetgeen wat je uit je kelder hebt gevist. Zoek iets wat je aanspreekt en kijk of je de andere ingrediënten ook in huis hebt. Zo niet, haal de benodigde spullen om je maaltijd compleet te maken dan bij de supermarkt, of pas het recept iets aan. Vaak kun je een heerlijke draai geven aan een bestaand recept.

Varieer met het bekende

Eet je niet graag steeds hetzelfde? Maak je nasi eens met kip in plaats van varkensvlees, of met broccoli in plaats van prei. Het gerecht heet dan vast anders, maar met een kleine draai aan iets bekends maak je wel iets lekkers! Zo eet je toch met weinig moeite verrassend anders!

Vriezer vol verrassingen

Maak geregeld een dubbele portie en vries het restant in! Zo heb je altijd iets lekkers in huis. Schrijf erop wat het is, of laat je juist verrassen door de onherleidbare bevroren baksteen als die eenmaal is ontdooid. Ideaal ook als één van je gezinsleden liever iets anders eet, zonder extra vuile pannen toch een andere maaltijd op tafel.

Maaltijdboxen zijn in

Bestel eens een maaltijdbox. Zo heb je voor een aantal dagen alle ingrediënten in huis van een wisselend menu. Jij kiest waar je de komende dagen trek in hebt, varieert volop en hebt de eerste dagen genoeg keuze in wat het gaat worden.

Vraag huisgenoot

Natuurlijk kun je als je de vraag ‘wat eten we vanavond?’ krijgt ook je huisgenoot opzadelen met deze vraag. Vraag waar zij trek in hebben, en maak dat. Wedden dat dat echt niet altijd patat of pizza is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *