3 december 2021

Cocktail tools moet je altijd in huis hebben

2 min read

Net als een professioneel bartender moet jij ook prachtige garnituren maken, ijs fijnmaken, flessen open maken, heerlijke drankjes maken en schoonmaken als een drankje om is gevallen. Om deze taken zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, heb jij duurzame en meewerkende cocktail tools nodig! Als je een amateur bent, heb je ze zeker nodig, want je wilt ervoor zorgen dat alles goed verloopt. Je wilt uiteindelijk heerlijke cocktail dranken maken voor jezelf en je gasten.

Een cocktail bar kan niet zonder zijn tools

Stel je voor je gaat een avond uit met vrienden en jullie besloten om naar jullie favoriete bar te gaan. Eenmaal daar nemen jullie plaats en beginnen jullie van de heerlijke sfeer te genieten. De serveerster komt langs en neemt jullie bestelling op. Daarna krijgen jullie te horen dat bepaalde cocktail dranken niet geserveerd worden. Jullie zijn zeer teleurgesteld in de bartender, de bar en jullie avond is iets minder prettig geworden. Maar wist je dat cocktail dranken (mixologie) een kunst is geworden. Het niveau van vaardigheden en precisie is zeer toegenomen. Er zijn verscheidende cocktail tools en apparaturen bij gekomen. Als bij het maken van cocktail drank bijvoorbeeld een zeef ontbreekt en die wordt toch gemaakt, kan je klanten verliezen, want het smaakt niet meer zoals ze gewend zijn. Deze tools maken het werk van mixologie mogelijk. Iemand die professional is, zult nooit iets doen die zijn baan of werkplek in gevaar brengt.

Cocktail tools die essentieel zijn

Om ervoor te zorgen dat je bar altijd soepel en optimaal presteert, hebben we de essentiële cocktail tools samengesteld die zowel een amateur of professionele bartender nodig heeft en niet zonder kunt. De essentiële tools die je nodig zult hebben zijn ronde ijsblokjes vorm, barlepels, flesopener, kurkentrekker, cocktail shakers en glas, barmaatjes- jigger, cocktail zeef, limoen handpers, cocktail stamper en een fruit hand rasp. Jouw bar moet zeker deze cocktail tools hebben om een succes te zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *