18 januari 2022

Bar kopen

2 min read

U wilt een bar kopen maar u weet niet zo goed waar te beginnen. Dat is heel goed te begrijpen. De wereld van bars is namelijk erg groot en u loopt tegen ontzettend veel verschillende mogelijkheden aan. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het is wel handig als u enigszins wegwijs gemaakt wordt door de wereld als u een mooie en passende bar wilt kopen.

Let goed hierop bij het kopen van een bar

Een bar kopen doet u niet zomaar. Niet alleen vanwege de prijs. Het kan namelijk een flinke investering zijn om een aanschaf als deze te doen. Maar: goedkoop is duurkoop, dat geldt ook in deze wereld. Een bar zou, in theorie, een leven lang mee moeten gaan. In een bar of restaurant moet deze namelijk wel tegen een stootje kunnen. De bar zal intensief gebruikt worden. Denk aan alle gasten die plaatsnemen aan de bar, dat betekent dat er, vaak op dezelfde plek, schuurplekken zouden kunnen ontstaan. Een goede lak of verf zorgt ervoor dat deze schuurplek niet zichtbaar worden. Ook het schuiven en verschuiven van barkrukken of barstoelen kan voor eventuele schade zorgen. Denk aan een stoelpoot die langs de bar schuurt of wanneer er tegen de onderkant van de geschopt wordt doordat klanten zich bewegen door uw zaak.

Vocht bij een bar

Ook vocht speelt een grote rol bij het veelvuldige gebruik van een bar. Denk bijvoorbeeld aan een gast die een drankje omgooit, maar ook de constante condens die ontstaat bij een koud biertje of een flesje cola. Wanneer hout veelvoudig nat wordt, kan dat beteken dat het eventueel kromtrekt en dat er daardoor beschadigingen ontstaan. Ook hier is het goed afwerken van de bar van belang. Let hier dus goed op alvorens u overgaat op aankoop. Laat u goed informeren over de afwerking en waar de afwerking tegen bestand is.

Het advies blijft vooral: ga niet zo over op een aankoop maar neem alle opties en mogelijkheden in u op en vraag de specialist naar de mogelijkhede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *