3 december 2021

Afvoeren van grofvuil

2 min read
milieustraat kaatsheuvel

De zolder opruimen of wanneer je de tuin aan kant aan het maken bent, heb je altijd te maken met grofvuil wat je kwijt moet. Over het algemeen is het geen afval wat geschikt is om in een vuilcontainer te doen, bij de milieustraat Kaatsheuvel ben je als particulier wel aan het juiste adres. Wel is de regel dat je het afval gescheiden aan moet leveren, ook een milieupas is een vereiste om je afval te mogen aanleveren. Ook ander vuil behalve huisraad kun je inleveren bij de gemeente.

Verantwoorde manier van afvoeren

Natuurlijk is het niet gek dat tegenwoordig iedereen een beetje meehelpt om een goed milieu te creëren, niet voor niets is er de milieustraat Kaatsheuvel. Hier kun je batterijen, klein chemisch afval, olie maar ook autobanden op een verantwoorde manier afvoeren. In de herfst is de milieustraat ook de uitgelezen plaats om je bladeren in te leveren die van de bomen zijn gevallen. Op aangewezen plaatsen kun je het afval uitladen zodat je snel weer verder kunt met je werkzaamheden.

milieustraat kaatsheuvel

Hoe kom je aan een milieupas?

Wanneer je verhuist laat je een milieupas achter want deze is namelijk adres gebonden, vind je er geen in je nieuwe woning heb je drie maanden de tijd om er een aan te vragen. Elke eerste dag van het nieuwe jaar krijg je van de gemeente 6 tikken, heb je er te weinig dan kun je tikken bijkopen. Heb je tikken over aan het eind van het jaar dan komen deze te vervallen. Het is niet toegestaan om met vrachtauto’s te komen, een personenauto met aanhanger is wel toegestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *