18 januari 2022

A2 restaurant

2 min read
A2 restaurant

Een lange autorit voor de boeg? Plan een restaurantbezoek in

Om de meest uiteenlopende redenen kan het zijn dat je af en toe of zelfs met grote regelmaat een lange autorit hebt af te leggen door Nederland of wellicht ook over de wegen van onze buurlanden. Welnu, als je zo lang achter het stuur van je auto zit is het zeker aan te raden om ook vaak genoeg even te pauzeren. In principe zou je nooit langer dan twee uur achter elkaar in de auto moeten zitten. Dit pauzeren kun je vervolgens het best doen in een restaurant in de buurt van de snelweg, bijvoorbeeld een A2 restaurant. Je kunt je dan immers verwennen met een lekkere maaltijd of een smaakvol drankje. Na een dergelijke pauze kun je weer helemaal uitgerust de weg op.

A2 restaurant

Goede redenen om onderweg vaak genoeg te pauzeren

Om de volgende redenen is het belangrijk dat je als bestuurder van een auto vaak genoeg pauze neemt:

  • Autorijden vergt veel van je concentratie, zelfs als je al over veel rijervaring beschikt. Voor de veiligheid van jezelf en van andere weggebruikers is het dan ook belangrijk dat je die focus af en toe even laat varen. 
  • Een pauze geeft je de gelegenheid iets te nuttigen waardoor je concentratie en scherpte weer toenemen, bijvoorbeeld koffie.
  • Te lang in dezelfde houding zitten is niet goed voor je lichaam. De bloedsomloop wordt daar namelijk door belemmerd. Af en toe even pauzeren en wat lopen stimuleert de bloedsomloop juist. Ook dit is bevorderlijk voor de concentratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *